Zeepaarden-Zeenaalden

zeenaalden en zeepaardjes

Voeding, hoofdzakelijk kleine kreeftachtige zoals bv mysis, artemia. Liefst levend. Maar bij ons laten we ze ook wennen aan diepvries mysis. Deze mysis is aangevuld met extra vitamines. Ze hebben geen maag, waardoor ze eigenlijk de hele dag door grazen naar voeding. Het is dan ook aan te raden een paar keer per dag te voeren.

Het vrouwtje kan wel tot 1000 eitjes leggen, die echter door het mannetje worden uitgebroed, het mannetje heeft daarvoor een speciale broedbuidel op zijn onderbuik. Het lichaam is bedekt met beenplaten en ringen in plaats van schubben zoals bij vissen. Vooral zeepaardjes worden wereldwijd steeds vaker gekweekt, zodat ze in de natuur met rust gelaten kunnen worden.

Zeepaardjes blijven fascinerend. Bij het houden van deze dieren moet je wel rekening houden met de soort koralen die je er bij plaatst. Geen netelende of scherpe koraal, Paardjes willen graag overal aan hangen namelijk. Gorgonen worden veel gebruikt in een Zeepaarden aquarium door hun takjes. Wieren is zeker ook een aanrader. Hier zitten ze heel graag tussen. Ook kunnen er geen drukke en jagende vissen bij. Omdat paardjes zeer rustige eters zijn. Buiten Zeenaalden en paardjes kan je ook eventueel een koppel pitvisjes bij plaatsen en ander traag etende visjes.