Aquaforest 1 2 3 3x5000ml

00737
€45.00
Op voorraad
1
Productgegevens
  • gebaseerd op de door H. Balling ontwikkelde methode
  • De dosering dient aangepast te worden naargelang het verbruik van macro-nutriënten
  • Component 1+ bevat: Ca, Sr, Ba, Co, Mn, Cu, Fe, Zn, Ni, Cr.
  • Component 2+ bevat: NaHCO3, F, I.
  • Component 3+ bevat: Mg, Reef Mineral Salt, K en B.

De chemische samenstelling van Component 1+2+3+ is gebaseerd op de door H. Balling ontwikkelde methode. De formule is verfijnd in ons laboratorium en verrijkt met sporen elementen die essentieel zijn voor het optimaal in stand houden van marine aquarium organismen

. Het resultaat is een samenstelling van 3 vloeistoffen die bedoeld zijn om op een regelmatige basis in gelijke hoeveelheden gedoseerd te worden.

Component 1+2+3+ is ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van koralen, echter niet alleen qua Magnesium en Calcium, maar ook veel andere elementen die voorzichtig en systematisch gedoseerd moeten worden waarbij de hoeveelheden erg moeilijk in te schatten zijn en lastig te doseren.

Teneinde een adequate hoeveelheid sporen elementen in het aquarium water te waarborgen, dienen zowel Magnesium als Calcium waarden binnen de aanbevolen grenzen te liggen (Ca 400-440 mg/L, Mg 1280-1350 mg/L)

Zeeaquaria met een gemiddelde hoeveelheid steenkoralen vragen om een dagelijkse hoeveelheid van ongeveer 50 ml (27 US gal) van elke component per 100 liter water. De dosering dient aangepast te worden naargelang het verbruik van macro-nutriënten, daarbij gebaseerd op kritische water parameters zoals Calcium, Magnesium en KH. Mochten een of twee parameters nog niet uitgebalanceerd zijn dan raden wij aan om door te gaan met het toedienen van de componenten in gelijke doseringen en gebruik te maken van onze toevoegingen (Calcium, Magnesium, KH Buffer) om de gewenste waarden te herstellen.

Component 1+ bevat: Ca, Sr, Ba, Co, Mn, Cu, Fe, Zn, Ni, Cr. (50ml toegevoegd aan 100 l/27 US gal verhoogt Ca met 9 mg).

Component 2+ bevat: NaHCO3, F, I. (50ml toegevoegd aan 100 l/27 US gal verhoogt KH met 1, 3 dKH (Alk: 0, 46 meg/l)).

Component 3+ bevat: Mg, Reef Mineral Salt, K en B. (50ml toegevoegd aan 100 l/27 US gal verhoogt Mg met 0, 6 mg).


Bewaar dit product voor later